slider | Αντώνης Λουμίδης, το πρώτο διαδικτυακό καφεκοπτείο στην Ελλάδα με εξαιρετικά χαρμάνια καφέ και τσαγιού, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες και αξεσουάρ

το πρωτο διαδικτυακο καφεκοπτειο στην Ελλαδα


Συμβουλές

Όλοι έχουμε τον τρόπο μας που προτιμάμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα, είτε αυτό είναι καφές, είτε τσάι. Για τη μεγαλύτερη απόλαυσή σας, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές.


Απολαμβάνοντας τον καφέ σας

  • Ο καφές συντηρείται καλύτερα μέσα σε αεροστεγές δοχείο, σε δροσερό και σκιερό μέρος. Η αποθήκευση στο ψυγείο συνιστάται μόνο όταν το προϊόν «δεν αναπνέει» καθόλου, ώστε να μην μυρίσει από τα υπόλοιπα τρόφιμα και να διατηρήσει το σωστό επίπεδο υγρασίας του.
  • Όσο καλύτερης ποιότητας το νερό, τόσο καλύτερος και γευστικότερος βγαίνει ο καφές. Αν το νερό σας έχει πολλά άλατα, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε επιτραπέζιο εμφιαλωμένο νερό . Προσέξτε όμως γιατί το μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό δημιουργεί περισσότερα  άλατα στις καφετιέρες σας.
  • Ο αέρας, το φως, η ζέστη και η αυξημένη υγρασία αλλοιώνουν την ποιότητα και τη γεύση του καφέ.
  • Αν θέλετε να κρατήσετε τον καφέ σας ζεστό για περισσότερο χρόνο, μπορείτε να ζεστάνετε την κούπα ρίχνοντας ζεστό νερό, το οποίο θα πετάξετε πριν βάλετε τον καφέ. Έτσι, η κούπα θα έχει ζεσταθεί και θα κρατήσει τον καφέ για περισσότερο χρόνο ζεστό. Επίσης η χρήση θερμός για τον καφέ φίλτρου είναι απαραίτητη, να αποφεύγετε την παραμονή του ροφήματος στην γυάλα της καφετιέρας.
  • Ο καλός ελληνικός καφές γίνεται αργά και σε σταθερή, χαμηλή θερμοκρασία για να μπορέσει να βγάλει όλα τα αρώματά του.

Αντώνης Λουμίδης :: Καφεκοπτείο - Προϊόντα ESPRESSO, LAVAZZA BLUE, LAVAZZA POINT, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΦΕ, ILLY, COFFEEWAY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, DOLCE GUSTO, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Απολαμβάνοντας το τσάι σας

  • Η σωστή προετοιμασία: Ο χρόνος προετοιμασίας εξαρτάται από τον τύπο του τσαγιού. Για να απολαύσετε ένα τέλειο τσάι Oolong, βυθίστε το στους 90oC για πέντε λεπτά. Για το μαύρο τσάι, ο ιδανικός χρόνος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα τρία με τέσσερα λεπτά, ενώ τα ροφήματα φρούτων και το τσάι Rooibos χρειάζονται πέντε με δέκα λεπτά. Το λευκό και το πράσινο τσάι πρέπει να βυθίζονται σε νερό θερμοκρασίας 70-80oC, και αναδεικνύουν τα αρώματά τους μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά για το λευκό και δύο με τρία για το πράσινο τσάι.
  • Και πόση ποσότητα; Για όλα τα κλασικά τσάγια απαιτούνται 2,5-2,7 γρ. ανά άτομο. Για τα ροφήματα φρούτων και το Rooibos χρειάζονται 5 γρ. Αν ετοιμάζετε τσάι μέσα στην κλασσική τσαγιέρα, μπορείτε να κάνετε όπως κι οι 'Aγγλοι, που ρίχνουν ένα φακελάκι τσαγιού για κάθε άτομο, συν ένα για την τσαγιέρα.
  • Όπως και ο καφές, έτσι και το τσάι δεν συντηρείται καλά σε συνθήκες με φως, αέρα, μυρωδιές και υγρασία.
  • Το πράσινο και λευκό τσάι βγάζουν καλύτερα το άρωμά τους σε νερό που δεν είναι βραστό, αλλά γύρω στους 70-80 βαθμούς Κελσίου.
  • Αν αγοράζετε χύμα τσάι, όσο μικρότερο το φύλλο, τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται να αφήσετε το τσάι μέσα στο νερό.
  • Αν θέλετε να αποφύγετε την καφεΐνη του τσαγιού, μπορείτε να αφήσετε το τσάι για 10 δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό, το οποίο και θα πετάξετε στη συνέχεια. Έτσι, θα έχει φύγει η περισσότερη καφεΐνη σε αυτό το πρώτο νερό.
  • Για κρύο τσάι, χρησιμοποιήσετε τη διπλάσια ποσότητα που θα χρησιμοποιούσατε στο ζεστό τσάι.
  • Όσο καλύτερης ποιότητας το νερό, τόσο καλύτερο και γευστικότερο βγαίνει το τσάι. Αν το νερό σας έχει πολλά άλατα, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε εμφιαλωμένο νερό.
  • Το μαύρο τσάι είναι πιο δυνατό από το λευκό ή το πράσινο. Περιέχει επίσης περισσότερη καφεΐνη.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη, μέλι, γάλα ή λεμόνι στο τσάι σας για μία διαφορετική γεύση.

Αντώνης Λουμίδης :: Καφεκοπτείο - Προϊόντα ESPRESSO, LAVAZZA BLUE, LAVAZZA POINT, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΦΕ, ILLY, COFFEEWAY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, DOLCE GUSTO, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Προστατέψτε τις καφετιέρες σας από τα άλατα.

Εαν δεν χρησιμοποιείτε φίλτρο νερού στις συσκευές σας, είναι απολύτως απαραίτητο μια φορά καθε δύο μήνες περίπου να αφαλατώνετε την αγαπημένη σας καφετιέρα.

Μόλις παραλάβαμε το πιο εύχρηστο και ασφαλές προϊόν για αυτή τη δουλειά, το ΑΦΑΛΑΤΙΚΟ ΥΓΡΟ URNEX το οποίο είναι μη τοξικό, βιοδιασπώμενο και ασφαλές καθαριστικό αλάτων σε υγρή μορφή. Ιδανικό για καφετιέρες φίλτρου και espresso, αλλά και βραστήρες, για τη γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση των αλάτων από boilers και αντιστάσεις. Αναμίξτε 50ml προϊόντος σε 500ml ζεστού νερού,  στο δοχείο της μηχανής σας, βάλτε την σε λειτουργία και ενεργοποιήστε την διαδικασία παραγωγής καφέ. Μετά από 30 λεπτά ξεπλύνετε καλά και επαναλάβετε την διαδικασία 2 φορές με καθαρό νερό. (αν υπάρχει στην καφετιέρα σας πρόγραμμα αφαλάτωσης, απλά ακολουθήστε το, με αναλογίες διάλυσης αφαλατικού υγρού πάλι 1 προς 10).

Επίσης υπάρχει και σε σκόνη σε ατομική συσκευασία για μια αφαλάτωση το URNEX ΑΦΑΛΑΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ DEZCAL, το οποίο χρησιμοποιείται όπως και το υγρό αφού το διαλύσουμε πολύ καλά σε ζεστό νερό.

Πολύ μικρό το κόστος συντήρησης των μηχανών σας, αγαπήστε τις και φροντίστε για την υγεία τους.

Αντώνης Λουμίδης :: Καφεκοπτείο - Προϊόντα ESPRESSO, LAVAZZA BLUE, LAVAZZA POINT, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΦΕ, ILLY, COFFEEWAY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, DOLCE GUSTO, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Gaggia Κλείστρο κομμένο (naked – Bottomless Portafilter)

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για όσους ενδιαφέρονται λίγο παραπάνω για ένα τέλειο espressaki στο σπίτι – ναι στο σπίτι, με μια μηχανή Gaggia και ένα Gaggia  κομμένο Κλείστρο (na ked – Bottomless Portafilter). Πατήστε εδώ για να δείτε την τιμή του, αξίζει πάντως.

Το άρθρο είναι στα Αγγλικά, από το community.gaggia-usa.com, ευκαιρία για εξάσκηση!

As a follow up to our discussion on tapping while tamping, we’d like to take some time to discuss the bottomless portafilter, so that you can better understand just how exactly it will impact your brewing experience. The bottomless portafilter is an accessory that is somewhat misunderstood. Using one doesn’t guarantee that your coffee will suddenly taste better, or that you have to dramatically change the way you prepare your shots. To boil down what it really does, a bottomless portafilter makes you more aware of your preparation.

When brewing with a traditional portafilter, there are few signs to make you aware of the kind of job you’ve done. Apart from observing the flow to see if it’s even between the two spouts, and monitoring how fast it is, there’s not much else you can see. With the bottomless portafilter it’s a bit of a different story. An ideal shot pulled with a bottomless portafilter will have espresso flowing equally through all points of the basket and forming a single stream of coffee that flows into your cup. If you observe that streams form at locations other than the center and persist to flow independently, it’s an indication that your tamp was uneven.

An additional and not-so-subtle indication that something wasn’t quite right are the occasional spurts of espresso that will shoot out of the portafilter independent of the stream in the center. These spurts, as much as anything else, are a sign that something has gone wrong, whether it be the tamp, age of the coffee, or the fineness or unevenness of the grind. You might wonder, if all these things can go wrong, why anybody would want to use a bottomless portafilter? The answer is primarily that the enhanced awareness of these problems leads to a greater effort to correct them. When they are corrected, the result is usually better espresso. Also, if you’ve never seen it before, extraction with a bottomless portafilter looks really cool.

At the end of the day, the bottomless portafilter is going to reveal the imperfections in your brewing process much more so than a regular portafilter. If you’re a patient person, willing to perfect your technique though, you’ll be pulling better shots than you were before.

Profile_logo_gaggia_usa

Αντώνης Λουμίδης :: Καφεκοπτείο - Προϊόντα ESPRESSO, LAVAZZA BLUE, LAVAZZA POINT, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΦΕ, ILLY, COFFEEWAY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, DOLCE GUSTO, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Gaggia ανταλλακτικά

Γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό στους λάτρεις του καλού espresso, ότι για να παρασκευαστεί ένας καφές υψηλών προδιαγραφών στο σπίτι, χρειάζεται μια μηχανή Gaggia.

Για εσάς που έχετε ήδη αποκτήσει το πολύτιμο αυτό εργαλείο είμαι σίγουρος πως το έχετε αγαπήσει ιδιαιτέρως.  Για αυτό και είναι σημαντική η συντήρηση και ο καθαρισμός της μηχανής σας και το ξέρετε οι περισσότεροι από εσάς μιας και μιλάμε συχνά.

Πολλά από τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά της μηχανής σας τα έχουμε άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημά μας στην Kηφισιά και στο eshop antonisloumidis.gr. Συχνά όμως αναζητείται ανταλλακτικό από αυτά που δεν είναι στα συνήθη, για αυτό σκέφτηκα να σας έχω στην διάθεσή σας τα σχεδιαγράμματα από τα 3 πιο κοινά μοντέλα που διακινούνται.

Για τις Classic και για μεγαλύτερη ευκρίνεια ανατρέξτε στο blog μας loumidis.wordpress.com

Μπορείτε με ένα e-mail στο shop@antonisloumidis.gr να μας ζητήσετε ακριβώς ποιο επιθυμείτε αναφέροντας τον τύπο της μηχανής σας και το νούμερο του ανταλλακτικού. Εμείς θα τα αναζητήσουμε και θα σας απαντήσουμε σχετικά με το κόστος και την διαθεσιμότητά του.

Gaggia Baby

Gaggia Baby

Μπορείτε να παραλαμβάνετε προϊόντα μας είτε μέσω του e-shop  www.antonisloumidis.gr με αποστολή σε όλη την Ελλάδα, είτε απευθείας από το κατάστημά μας Αντώνης Λουμίδης, Κηφισίας 236, Κηφισιά.

Gaggia Pure & Color  εσωτερικά μέρη

Gaggia Pure & Color εσωτερικά μέρη

Gaggia Pure & Color εξωτερικά μέρη

Gaggia Pure & Color εξωτερικά μέρη

Αντώνης Λουμίδης :: Καφεκοπτείο - Προϊόντα ESPRESSO, LAVAZZA BLUE, LAVAZZA POINT, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΦΕ, ILLY, COFFEEWAY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, DOLCE GUSTO, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Gaggia non pressurized portafilters

Οι χρήστες της espresso μηχανής Gaggia προτιμούν να παρασκευάζουν τον καφέ τους με ελέυθερα καλαθάκια (non pressurized) όπως δουλέυουν δηλαδή και οι επαγγελματικές μηχανές espresso. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.  Έτσι η εκχύλιση γίνεται πιο σωστά και με κατάλληλη άλεση και πάτημα του καφέ το καϊμάκι είναι σωστό και κρεμώδες και όχι με φυσσαλίδες.

Το προϊόν που προτείνουμε είναι το

Gaggia 2πλό καλαθάκι NonPressurized 58mm

που κάποιες φορές είναι σε έλλειψη και στην θέση του μπορούμε να χρησιμοποιούμε το επαγγελματικό της Wega με τις ίδιες διαστάσεις (58mm).

Καλαθάκι 2πλό Wega(non press)για Gaggia

Μόλις το δοκιμάσαμε με 15γρ espresso καφέ στην δική μας Gaggia και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Αντώνης Λουμίδης :: Καφεκοπτείο - Προϊόντα ESPRESSO, LAVAZZA BLUE, LAVAZZA POINT, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΦΕ, ILLY, COFFEEWAY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, DOLCE GUSTO, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Icon
Icon
Icon